Maskinhistoriska Samlingar är en omfattande samling gamla intressanta maskiner. Samlingarna består till huvuddelen av kraftproducerande maskiner av typen ångmaskiner eller explosionsmotorer av olika slag. Därtill har anslutits kompletterande arbetsmaskiner och arbetsfordon. Veterantraktorer och olika vägmaskiner. En rad olika typer av arbetsmaskiner och redskap är andra delar som breddar och kompletterar denna Skandinaviens kanske största samling av maskinhistoria. Samlingarnas innehåll har sin tyngd förlagd på tidsperioden 1860-1950.

050710_020XBweb.jpg (76945 byte)

har även en omfattande försäljning av allt kring veterantraktorer, motorer och ångmaskiner, såsom böcker, modeller, dekaler, broscher, nyckelringar, sy-på märken, emaljerade skyltar, posters, t-shirts, kepsar, vykort och kopior på ett stort antal instruktionsböcker och är agent för de stora engelska tidningen Old Glory. Se försäljning.

Alla våra artiklar finns nu med på hemsidan på samma sätt som i boklistan. Vill du ändå få vår gratis boklista hemskickad ber vi dig att att skicka oss ett adresserat och frankerat A4/C4 kuvert med porto för 100 g (fn 12:-). OBS gäller ej utlandet. Boklistan kan också begäras vid beställning, om så önskas. 

Observera våra betalningsvillkor innan ni beställer.

 E20 har lagts om! Här är vår nya vägbeskrivning.


NYHETER på denna sida:

Följ oss på:  och och
 

Vi vill gärna påminna er om att läsa våra BETALNINGSVILLKOR innan ni gör en beställning för att kunna leverera på billigaste sätt.
Från och med 1 jan 2011 pga ny lag: Inget personnummer = postförskott på 60 kr.

november

Nu finns ännu en Rubens produktion: boken NORSJÖ lokomobilerna - en dokumentation om lokal tillverkning av ånglokomobiler i Norra Västerbotten
november

Beijerhistoriken kommer snart att finnas i utökad reviderad upplaga. Den tidigare var på 60 sidor och såldes ju slut med detsamma. Den kommer att följas av en publicering av KRIMO motorns historia, senare under vintern. Håll utkik på vår Facebook grupp och Facebook sida.

november

Till dig som inte vill julshoppa tillsammans med tusentals andra. Till dig som har en vän eller familjemedlem som redan har allt. Kolla på vår försäljningsutbud. Vi har allt från böcker och affischer till reservdelar och prenumeration, levererad direkt till din brevlåda. Men vänta inte för länge, för även vi har mycket att hinna med innan jul.

 

juni Vi växer så det knakar på Facebook! Du följer oss väl? För där hittar du senaste nytt, frågor, inlägg och intressanta bilder och filmer.
Och missa inte Tores blogg, med museets och de olika veteranmaskinernas historik.
juni Beijer T-shirt
maj Långhelgerna närmar sig, både för dig som gör i ordning din traktor och för posten, så beställ det som saknas redan nu, så du slipper stå utan.
januari Ny dekal BM425
mars En ny intressant artikel upplagd, nu om Herkules motorer
oktober

Utförsäljning av Shire Album, härliga små böcker i A5 på 32 sid, med text och helt fantastiska gamla svart-vit bilder: 

 • Vid beställning av 1 st: 50 kr/st

 • Vid beställning av 2 st: 40 kr/st

 • Vid beställning av 3 st eller fler: 30 kr/st

  • Fire Marks
  • Scales and balances
  • Ships’ Figureheads
  • Animal-powered machines
  • Early bicycles
  • Early vehicle lighting
  • Old letter boxes
  • Constructional toys
  • Decorative leadwork
  • Firemen’s uniform
Har du det vi söker?
Från och med 1 september 2012 är det nya regler. Datainspektionen har fattat beslut att anmärkningskontroller inte får genomföras längre, utan bara kreditkontroller. Det innebär att vi blir tvungna att göra en kreditkontroll vid nya kunder. Det innebär inga extra kostnader för er del. Om personnummer saknas vid beställning kommer vi att skicka ut mot postförskott eller ber om förskottsbetalning. Det sistnämnda gäller redan idag vid alla beställningar från utlandet.
 
Vi återvinner förpackningsmaterial. Bra för naturen, bra för din plånbok.
Faxen har gått i graven, men ni är välkomna att skicka era skannade filer med epost.
19-20 september 2009 var vi på Kullabygdens lantbruksmuseum med ångan uppe! Se Titan traktorn på YouTube mm

 

BM 320 front
Två nya böcker om svenska fiskebåtsmotorer!

Vår hemsida har fått utmärkelse "Excellent Tractor Page" från Antique Tractor Online!

Award

 (*Vi använder oss av cookies, så att du automatiskt kommer tillbaka till den språksidan du använde dig av senast.)

Ändrad 2017-12-28


Adress Telefon Epost

Rubens Maskinhistoriska Samlingar
533 91 GÖTENE
Sweden

(+46) 0511-505 35
 

info@rubens.se
order@rubens.se