Bokbeskrivning

 

NORSJÖ lokomobilerna - en dokumentation om lokal tillverkning av ånglokomobiler i Norra Västerbotten

Denna skrift som beskriver en lokal tillverkning av mycket speciella lokomobiler är nu klar. Detta är i stor utsträckning lokalhistoria, men det är även ett blad i den svenska motoriseringen av landsbygden och ett avsnitt i svensk lokomobilhistorik.
Skriften är i A5 format, häftad om 34 sidor inlaga. Rikligt illustrerad med bilder de flesta i färg jämte några tabeller .

Upplagan är mycket liten. Endast ett 60 tal ex finns att tillgå men det tror vi ska räcka till alla intresserade.
Pris 60:- inkl porto. Beställningar görs bäst på email info@rubens.se. Beställning över facebook genom PM då så vi kan bekräfta.

 

 

Veterantraktorklubbens årsskrift / register 2006

Som nära nog det enda skrivna material om veterantraktorer och liknande äldre maskiner på svenska är veterantraktorklubbens årsböcker närmast att se som självklara för varje intresserad. Det omfattande materialet behandlar både svenska och utländska traktortillverkare med närliggande områden.

32 sid   A4   mycket rikligt illustrerad   2006 års utg/årsskrift   TRA-574033   Pris   55:-  

Årets upplaga berättar mer om Ivelns märkliga historia, med svalt intresse för traktorn alla frågetecken kring historiken. Du kan också läsa om Doe tandemtraktor, ATO och Zetor historiken, ett stort GMW register och ett en lite om några av 2005 års traktorträffar.

Innehållsförteckningen:
 • Ett fullmatat veterantraktorår
 • Veterantraktorregistret på CD istället
 • Nya böcker, anmälningar
 • The Ivel går igen, eller jakten på en 100-åring
 • ATO - Epatraktorn som serietillverkades
 • Doe 130 och den otroliga entusiasten
 • Nöjessvepet - bilder från årets traktorträffar
 • Zetor - en kändis med okänd bakgrund
 • En grundlig GMW-renovering
 • 4WD Nuffield - engelsk, italiensk och finsk
 • Annä en AC-skvader
 • Två stora traktorauktioner
 • GMW-registret 2006

Fra Munktells til Volvo av Jørgen Kjær

Ny bok om Munktells, BM och Volvo - En produktöversikt. Det är en dansk bok med dansk text, där traktorerna presenteras modellvis i text och bilder. Det görs visserligen ifrån ett danskt perspektiv men genom det sköna och omfattande bildmaterialet utgör det ingen större begränsning. Bilder från både Danmark och Sverige. Mycket arkivbilder från Eskilstuna, prospekt och broschyrmaterial osv. Slutligen har boken en intressant tillverknings nummerförteckning som vi vet blir mycket uppskattad. Köp denna bok. Det är en bok du inte vill vara utan.
400 sid   A4  mycket rikligt illustrerad   inbunden   färg/sv-v   TRA-573090   Pris 420:-

munktells-til-volvo_fram_web.jpg (13101 byte) munktells_til_volvo1_web.jpg (49896 byte) munktells_volvo_web.jpg (40763 byte)

(Klicka på bilderna för att se dem större.)

Flera böcker på svenska/nordiska hittar du här.

Lokomobiler från Munktells mekaniska verstad, av Tore Blom, Rubens

I  ord och bild presenteras Munktells tillverkning av lokomobiler från den första år 1853 till dess att tillverkningen upphörde 1921. Bildmaterialet är huvudsakligen hämtat från orginalkataloger eller ur olika arkiv. Även inbunden. En utgåva från Rubens.

78 sid   beskuret A4   mycket rikligt illustrerad   sv-v bilder   
mjuk pärm   RMS-200034         Pris   160:-
inbunden     RMS-201034         Pris   240:-

       

Flera böcker på svenska/nordiska hittar du här.

Ångplogar i Sverige av Tore Blom, Rubens

Subtitel: Ångplogar i Sverige 1861 - 1946. En sammanställning i ord och bild

Tillägnad minnet av de första försöken att med ångkraft bruka vår svenska jord för 125 år sedan , samt den tid som därefter förflöt tills den sista ångplogen togs ur bruk 85 år senare. En sammanställning och redovisning av de i Sverige verksamma ångplogarna. I kronologiska ordning redogörs för varje känd ångplog kopplat till dess tekniska och historiska sammanhang. Boken har försetts med bilder, från dels verksamma ångplogar, dels katalogmaterial, i syfte att ge en så komplett bild som möjligt av denna intressanta parantes inom svensk lantbrukshistoria. En utgåva från Rubens.

48 sid   A5   mycket rikligt illustrerad   mjuk pärm   sv-v bilder   RMS-202034   Pris   75:-

   

Flera böcker på svenska/nordiska hittar du här.

Arbetslivsmuseer i Sverige

Här är boken du inte visste att du alltid önskat dig!

 

Det finns många museer i Sverige där entusiaster lägger ner mycket tid på att bevara och visa upp det som många redan har glömt. Med gamla arkivbilder, uttjänade verktyg, men även med bevarade maskiner och fordon som man fortfarande kan se i arbete. I guideboken berättas om människor, om deras liv och drömmar och om arbetets vardag, men också om maskiner och teknik som fanns på arbetsplatserna. Museer där man kan se, höra och lukta sig tillbaka i tiden. Tvätterimuseer, järnbruk, galeaser och skonerter, skofabriker, repslagerier, veteranjärnvägar, bogserbåtar, gjuterier, mentalvårdsmuseer och många, många fler.

 

Totalt finns mer än 1000 arbetslivsmuseer presenterade landskapsvis med beskrivande text, adress och telefonnummer. Boken är rikt illustrerad med både gamla och nytagna bilder. Boken bygger på Arbetets museums databas över arbetslivsmuseer.  

 

Så ha med boken i bilen och husvagnen, såväl som intressant läsning såsom guidebok på resan, då den är har adresser och telefonnummer och är uppdelad i län. För det finns alltid ett arbetslivsmuseum i din närhet som passar dig och din familj och som är värt ditt besök! Hjälp oss att bevara vårt kulturarv. Inte minst för våra barn!

240 sid   beskuret A4   mycket rikligt illustrerad   mjuk pärm   helt i sv-v   ÖLI-125096             Pris                         190:-

 

 

           

   

Klicka här för att se flera böcker på svenska

Klicka här för att återgå till försäljningssidan

BETALNINGSVILLKOR

(Klicka på vänta.. ifall inte navigeringsfältet syns)